Er du glad i å skrive og har lyst til å prøve deg med filmideer og filmmanus, inviterer Amandusfestivalen deg til årets manuskonkurranse.

Årets manustema:
«Samfunnet om hundre år»

Temaet kan du selv tolke på din måte. Teksten skal du skrive som en novelle eller et handlingsreferat – ikke som et ferdig manuskript. De beste prosjektene inviteres til et manusverksted i Lillehammer under Amandusfestivalen, der prosjektet blir bearbeidet og gjort om til et ekte filmmanus. Det er disse manusene som blir vurdert av en jury og som konkurrerer om en pris.

Du kan velge å skrive en tekst som er en del av en lengre historie, (eksempelvis tenkt som en episode i en tv-serie eller en scene i en film), men da bør du også ha noen tanker om hvordan din fortelling står i sammenheng med resten.

Hvorvidt filmideen din omfavner en spesifikk sjanger – som for eksempel science fiction, action eller romantisk komedie – bestemmer du helt selv. Det viktigste er at filmfortellingen din på en eller annen måte berører tematikken eller forsøker å gi et slags svar på spørsmålet.

Manuskonkurranse | Amandusfestivalen

Skrivekurs får du hos Norsk Forfatterutvikling

Øyvind Johansen